Cyprus Theatre Organisation

Χριστιάνα Αρτεμίου

 

Σπουδές: Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Βλαδίμηρου Καυκαρίδη το 2001 και ακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας στο Cyprus College.

Συνεργάστηκε με την ΕΘΑΛ («Tο Σώσε», «Ο Κουρέας της Σεβίλης», «Το Σεξ το Επιούσιον», «Ο Φόνος στην οδό Λουρσίν», «Η Βεγγέρα», «Μετά τη Βροχή», «Factory Girls», «Ωχ τα Νεφρά μου», «Μαμά Μην Τρέχεις», «Γυναίκα Διάβολος») με το  Θέατρο ΣΚΑΛΑ («Κύκλωπας» του Ευρυπίδη, «Ειρήνη» του Αριστοφάνη), με το  Σατιρικό Θέατρο («Οι Γερμανοί Ξανάρχονται», «Οδυσσεβάχ», «Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός», «Φιλουμένα Μαρτουράνο», «Ο Φιλάργυρος»), με το ΘΟΚ («Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη) με το Pirasmos Productions («Σεσουάρ Για Δολοφόνους», «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε Μια Ώρα»), σε διάφορα musicals («Lion King», «The Producers», «Τοσοδούλα», «Hansel and Gredel», «Άντρες Έτοιμοι για Όλα») και συμμετείχε σε δικές της παραγωγές («Νύχτες Κωμωδίας», «Φούστα Μπλούζα», «Δi$ is Cyprus», «Βάλε Χ»). 

Από το 2006 γράφει τηλεοπτικά σενάρια («Την Πάτησα», «Αίγια Fuxia», «Anonymous», «Την Τύχη μου Μέσα», «Fakake Tous», «Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα», «Κάρμα»), θεατρικά κείμενα («Ιουλιέτα και Ιουλιέτα», «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου», «Δi$ is Cyprus») και διασκευάζει θεατρικά έργα («Μόλις Χώρισα», «Φούστα Μπλούζα», «Δεύτερη Φωνή»). Το 2010 ο ΘΟΚ ανέβασε την επιθεώρηση της «Νο Σμόκιν Please».

Υπήρξε 4 φορές υποψήφια για Καλύτερη Κωμική Ηθοποιός της Χρονιάς («Tηλεφίλ» και «Madame Figaro») και κέρδισε 2 φορές το Βραβείο Madame Figaro Δημιουργός της Χρονιάς (2010 και 2021).

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με δικές της παραγωγές σε θέατρο και τηλεόραση και παρουσιάζει stand-up comedy show. Από το 2012 μέχρι σήμερα εργάζεται και σαν ραδιοφωνικός παραγωγός στο Love Fm.